Ungdomsfotball i Smørås IL bygger på NFFs verdier

Fotball for alle - glede, drømmer og fellesskap

I dette ligger forpliktelsen til å lage et aktivitetstilbud på alle nivåer - og for begge kjønn.

Ingen skal stenges ute, uansett sosial eller kulturell bakgrunn, kjønn, funksjonshemming, alder, seksuell legning eller av andre grunner.

Vi fremhever følgende:

Det er et leder- og treneransvar å sørge for at alle ungdommer som vil spille fotball skal få være med; at alle skal få oppleve gleden ved å leke med ballen, være en del av fellesskapet, oppleve mestring på sitt nivå i trygge og trivelige omgivelser. Vær på vakt mot mobbing og diskriminering innad i laget og i omgivelsene! Ledere og trenere har også et ansvar for at klubben er preget av aksept for annerledeshet og mangfold, og at respekt, toleranse, likeverd og menneskeverd er verdier som ligger som et fundament for alle planer og prioriteringer.

Hva er god ungdomsfotball?

Ungdom ønsker ofte å spille fotball fordi opplevelsen «her og nå» er bra. Ungdomsfotballen skal være inkluderende, og ungdommene skal selv være med å bestemme hva slags tilbud som gis. Ikke minst er det viktig å legge til rette for at flere jenter blir med lenger! Her er vi veldig godt på vei, men har fortsatt en jobb å gjøre. I tillegg må flerkulturelle inkluderes i klubbmiljøene.

Her må vi vise at vi bryr oss. Det samme gjelder for funksjonshemmede.

Talentene skal også tas vare på. Forholdene skal legges til rette for at alle med forutsetninger for å bli toppspillere skal ha optimale utviklingsmuligheter. Konkurransetilbudet og treningshverdagen skal inneholde de utfordringene denne målgruppa trenger.

En annen forutsetning for god ungdomsfotball er kompetanse på trener- og ledersida i klubbene. Spillere med ambisjoner må ha trenere som har god fotballfaglig kompetanse, mens øvrige spillere har mer behov for trenere med sosial kompetanse og pedagogiske egenskaper. Rett trener til rett lag er viktig!

Klubbstyret bør også ha et forhold til ungdomsfotballen. Det er styret i klubben som har det overordnede ansvaret for at det lages retningslinjer for hvordan fotballen skal praktiseres i klubben – og at disse følges. I Smørås IL er dette Sportslig utvalg og trenerveilederne som har ansvaret for dette – som er et bindeledd mellom styret og treneren på det enkelte lag.

I fotballfamilien har vi plass til alle som ønsker å være med, enten det er som spiller, trener, dommer, leder eller støtte- spiller på andre områder. Vi vet at det betyr mye for veldig mange ungdommer å være en del av et fotballmiljø, hvor du føler at du betyr noe, hvor du kan være sammen med vennene dine.

Kalender

Juli
MTOTFLS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Aktiviteter

16.08.2021
Extra Akademiet BARN

13:00 - 16:30

Slåtthaug

16.08.2021
Extra Akademiet UNGDOM

15:00 - 17:00

Slåtthaug

22.08.2021
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug