Ung@Smørås

Vårt ungdomsprosjekt som tar det lokale samfunnsansvaret på alvor

2021-07-07
Smørås IL

Ung@Smørås tar det lokale samfunnsansvaret på alvor og mener at vi som aktive deltagere i lokalsamfunnet og i løpet av livet har ulike roller hvor vi kan bidra med og lære ulike ting som vil gjøre oss bedre rustet til å bli gode og glade mennesker som bryr oss.

 

Smørås IL og Ung@Smørås tar samfunnsansvar ved å bidra til å gjøre livet i nærmiljøet enda litt bedre - Det handler om å bry seg, bidra til å få ut det gode i oss og få frem smilene. Videre vil vi bidra til å begrense de negative kreftene som f.eks rus, ensomhet og for lite fysisk aktivitet, samtidig som potensialet i de positive kreftene som f.eks skaperglede, engasjement, nysgjerrighet og lagånd blir frigjort og stimulert.

 

Derfor ønsker vi å etablere en åpen møteplass, hvor vi vil jobbe med å utvikle "hele, gode og glade mennesker". For å gjøre dette, skal ressurspersonene som jobber med Ung@Smørås iverksette aktiviteter som skal passe inn i en av følgende 3 temaer: Hode, hjerte og kropp. 

 

Hode: Utvikling og forberedelser til jobb og arbeidsliv gjennom praktiske oppgaver og prosjekter.

Hjerte: Skape gode holdninger gjennom praktisk ansvar hvor de eldre får ansvar for de yngre.

Kropp: Skape bevegelsesglede gjennom lav-terskel fysisk aktivitet

 

Hode – Jobbtrening 

Vi ønsker å gi ungdommen muligheten til å skaffe seg god arbeidserfaring, opplæring og oppfølging. Utvikling og forberedelser til jobb og arbeidsliv gjennom praktiske oppgaver og prosjekter.

 

Vi ønsker å lære ungdommene hvordan ulike prosjekter skal planlegges, bemannes, markedsføres, lagerstyres og driftes. Ungdommene vil bli lært opp og veiledet av kompetente og entusiastiske voksne tilknyttet klubben.

 

I praksis skal ungdommene drive prosjekter, som i seg selv er nyttig og god erfaring å ta med seg videre. Ungdommene skal i størst mulig grad få drive prosjektene på egenhånd.

 

Hjerte – Nabohjelp

Ung@Smørås ønsker å etablere et «arbeidslag» med frivillige ungdommer som kan utføre småjobber i lokalmiljøet. Om det er å gå på apoteket for pensjonistene, eller gjøre matinnkjøp, klippe plenen, vanne blomstene eller oppgaver som å montere møbler, hjelpe til å rydde i garasjen, eller simpelthen turvenn/samtalepartner. Mulighetene er uendelige, men fokuset er lokalt.

 

Formålet er å tilby ungdommen muligheten til å få relevant og nyttig arbeidsforberedende erfaring i trygge og gode rammer, samtidig som man bidrar i og tar vare på lokalsamfunnet og naboene.

 

Kropp – Lav-terskel aktivitet kombinert med e-sport

Vi ser på e-sport som en fantastisk måte å få aktivert og engasjert personer som ikke ellers ville vært interessert eller engasjert i idrettslaget. Dette er en fin og sosial arena for å interessere og tiltrekke seg et bredere utvalg av ungdommer. Samtidig er det også en mulighet til å introdusere aktivitet og fysisk trening som element i e-sport-utviklingen. Tilpasset og på målgruppen sine premisser.

 

Åpen møteplass

Vi ønsker å tilby lavterskeltilbud for ungdom med tilsyn av voksne, en åpen møteplass hvor ungdommen kan møtes i trygge omgivelser med både organisert og uorganisert lav-terskel tilbud både inne og ute.

 

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

03.10.2021
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug