Etiske retningslinjer SMØRÅS IL

For klubbens representanter og andre som skal utføre oppgaver som innebærer tillits- eller ansvarsforhold overfor medlemmer i SMØRÅS IL (herunder kalt klubben).

Navn:________________________________________________________

 

Gruppe/lag:___________________________________________________

 

SMØRÅS IL jobber for at barn og unge skal utvikle gode ferdigheter og holdninger i trygge omgivelser. Ivaretakelse av barnasbeste er alltid vår første prioritet.

·       Som representant for klubben skal du behandle alle barn og ungdommer likeverdig og unngå all form for diskriminering.

·       Alle trenere og lagledere skal fremstå som trygge voksne.

·       Du skal vise respekt for barnets/ungdommens integritet og du skal unngå negativt utleverende situasjoner ved fotografering og annen dokumentasjon av barns/ungdoms situasjon. All distribusjon skal skje ved samtykke fra barnet/ungdommen/dens foresatte.

·       Som representant for klubben har du taushetsplikt. Informasjon du i fortrolighet mottar fra et medlem skal behandles konfidensielt. Informasjon skal ikke videreformidles uten at medlemmet er informert om dette. Taushetsplikten frafaller ved fare for liv og helse.

·       Du skal være ærlig og tydelig i all kommunikasjon med barna/ungdommene – om hensikt og ansvar, og muligheter og begrensninger.    

·       Av hensyn til barna/ungdommenes sikkerhet skal det etterstrebes at det alltid er flere frivillige tilstede når man er i situasjoner der man representerer klubben. Det være seg trening, kamp, oppvisning, reiser i regi av klubben/laget. 

·       Som representant for SMØRÅS IL skal du aldri være alkohol eller ruspåvirket når du har ansvar for barna/ungdommene. Når en er kledd i klubb tøy skal en alltid være en god ambassadør for klubben.

·       Som representant for SMØRÅS IL skal du være kjent med klubbens beredskapsplan for forebygging og avdekking av seksuelle overgrep og trakassering mot barn/ungdom.

·       All kommunikasjon med barn skal foregå på åpne medieplattformer. 

 

Jeg samtykker til at SMØRÅS IL er kjent med/registrerer at jeg har signert etiske retningslinjer samt fremvist politiattest.

 

Sted/dato:                                                            Signatur: 

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

23.01.2022
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug