Alkoholpolicy for Smørås IL

Vårt løfte

 

Klubben som organisasjon skal ha tydelige holdninger til alkohol. Barn og unge skal oppleve at vi tilbyr et trygt og godt miljø hvor bruk av alkohol ikke hører hjemme. Trenere, ledere og utøvere skal fremstå som gode forbilder for barn og unge og ikke drikke alkohol i samvær med utøvere i denne aldersgruppen. Dette er i tråd med NIFs retningslinjer for alkohol.

 

 

Hvorfor har vi egen alkoholpolicy?

 

 

Barn og unge skal ta med seg gode holdninger og sunne verdier fra miljøet de møter i idretten. At foresatte overleverer ansvaret for barna sine til idretten, er en tillitserklæring som må behandles med respekt. Ansvarspersoner i klubben/idrettslaget er forbilder og rollemodeller som påvirker barn og unges veivalg, også når det gjelder alkohol. Dette stiller krav til klubbens/idrettslagets medlemmer, involverte og engasjerte. Vi er alle med på å skape den kulturen vi ønsker hos oss.

 

Forskning og undersøkelser viser at:*

 

       Nesten 1 av 10 barn i Norge har minst én forelder som sliter med alkohol. I et idrettslag vet man sjelden hvem disse barna er.

 

       8 av 10 mener at idrettslagene bør ha klare retningslinjer for bruk av alkohol.

 

       9 av 10 mener at man bør la være å drikke alkohol når man er leder eller trener ved et idrettsarrangement.

 

       Nesten 8 av 10 mener at man bør la være å drikke alkohol når man er med som voksen på reiser/overnattinger i forbindelse med idrettsarrangementer for barn og unge.

 

       Et inkluderende og støttende idrettsmiljø kan utsette ungdoms alkoholdebut.

 

       Utsatt alkoholdebut reduserer fremtidig alkoholkonsum og sjansene for alkoholrelaterte problemer.

 

*Innhenting av fakta og statistikk er gjort av alkovettorganisasjonen Av-og-til.

 

Slik vil vi ha det hos oss:

Policy for bruk av alkohol og rusmidler

 

 

Disse retningslinjene har vi blitt enig om i klubben vår:

 

I vårt idrettslag vil vi legge vekt på å skape gode holdninger som forplikter både utøvere, trenere/lagledere og foreldre/foresatte så lenge de er med i Smørås IL.

 

Barn og unge som deltar i aldersbestemte klasser (under 18 år), skal møte et trygt og alkoholfritt idrettsmiljø. 

Trenere, ledere og utøvere skal fremstå som gode forbilder for barn og unge og ikke nyte alkohol i samvær med utøvere i denne aldersgruppen.

 

Alle som representerer Smørås IL, det være seg på cup/samling, idrettsarrangement, og reiser hvor lag/utøvere deltar, skal ikke nyte alkohol i en slik forbindelse.

Dette gjelder for alle utøvere/ ledere/trenere og andre som har en ansvarsoppgave for klubben.

 

I tillegg så skal ikke foreldre/foresatte, på arrangement som spillere er deltakere på, nyte alkohol i nærheten av utøverne.

 

- Brudd på idrettslagets vedtatte alkoholpolicy vil sanksjoneres i tråd med retningslinjene over. Styret vil behandle enkeltsaker som måtte oppstå. Dersom retningslinjene brytes på reise vurderes hjemsending og fremtidig deltakelse. 

- Ved tilfeller som ikke direkte omfattes av punktene i alkoholpolicyen, anbefales det å løse problemet gjennom dialog fremfor sanksjonering. 

 

Retningslinjene ble vedtatt av styret i Smørås IL 3. mars 2020.

 

 

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

23.01.2022
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug