Smørås IL 2018-05-23 17:53:03

Informasjon

Kampverter

Vi har kampverter som er på området hele dagene, skulle det oppstå noen situasjoner kan de kontaktes – de er synlig med gule kampvert-vester. Hjelp oss med å skape god cup-stemning og et trygt fotballmiljø på barnas premisser – støtt både med- og motspillere og ta godt vare på våre unge fremadstormende dommere.

 

Parkering

Det vil være masse trafikk inn og ut av parkeringsplassen på Slåtthaug, vennligst ta hensyn, kjør forsiktig – her er masse barn tilstede. Parkeringsvaktene hjelper dere å finne ledige plasser. Alternative plasser hvis fullt på anlegget er på Slåtthaug skole / Slåtthaug-hallen. Parkeringen er selvsagt gratis.

 

Kommentarer til kampoppsett

Er i løpet av siste uke gjort noen endringer, alle lag som det er gjort endringer på har fått beskjed. 

I klassene J09 og J11 er både Nymark GO og Smørås Bella Rosa et år yngre enn motstanderne og har fått aksept for en ekstra spiller på banen – her håper jeg laglederne vise skjønn slik at vi sammen kan skape jevne kamper med gode opplevelser for alle.

I klassen G08 har Kalandseidet fått aksept for å benytte noen gutter som er et år eldre, da de er en liten gruppe.

I klassen G11 vil Smørås J12 delta, forhåpentligvis god matching både for guttene og jentene.

 

Kiosk

Det vil være kiosk både oppe og nede i klubbhuset. Her vil det være muligheter for å kjøpe forfriskninger. Kald og varm drikke, is, frukt, hot-dogs, vaffler mm

 

Garderober og toalett

Det er to garderober i underetasjen pluss en liten dommergarderobe, da disse vil bli benyttet av mange spillere i løpet av helgen oppfordrer vi til å holde orden og ikke la verdisaker ligger i garderoben.

Toaletter finner dere i hver garderobe i underetasjen og rett innenfor hovedinngangen i 2.etasje.

 

Sekretariat

Sekreatriatet finner dere i 2.etasje i klubbhuset, inn hovedinngangen. Her må alle lag registrere seg ved ankomst samt levere spillerlister som vi vil benytte under premieutdelingen. Spillerliste kan dere laste ned som vedlegg nederst på denne siden eller skrive ved ankomst.

 

Events-område

På aktivitetsområdet vil det være mulighet for å gjøre artige aktiviteter mellom kampene. Med glad-musikk på anlegget vil det garantert bli liv og røre. Her vil være mulighet for både å teste presisjonen med vårt presisjonsteppe samt kraft med vår hastighetsmåler. Hvem er flinkest – treneren eller barna? Her vil også være mulighet til å utfordre våre herre- og damespillere i trikse- og finte-konkurranser. Ved selfie-veggen kan det tas bilder – og vi vil trekke ut det artigste bildet med #ramuddencupsom vil vinne en flott premie til laget sitt.

 

Premieutdeling

Premieutdelingen finner sted på events-området rett etter at laget har spilt sin siste kamp

 

Været

Det meldes strålende vær og oppfordre alle til å huske solkremen.

 

Påminnelse pressfri sone og ekstra spiller

Pressfri sone

Ved igangsetting fra keeper må motstanderen oppholde seg bak en pressfri sone som er langs midtstreken på femmer og på tvers midt mellom dødlinjen og midtstreken på sjuer. 

Frisoneprinsippet praktiseres slik: 

* Ved igangsetting fra keeper (etter tildelt målspark) skal forsvarende lag trekke seg bak presslinjen. 

* Det forsvarende laget kan først bevege seg over presslinjen når en motspiller har mottatt ballen fra keeper. 

* Brudd på regelen fører til ny igangsetting. 

* Ballførende lag må ikke vente på at motstanderen skal trekke seg tilbake, men har muligheten til å starte spillet umiddelbart hvis de ønsker dette. 

- Pressfri sone er innført for å fremme hurtig igangsetting, frispilling og angrep fra egen halvdel. Frisonen gjør at man unngår høyt press ved igangsetting fra keeper.

- Fordelene med frisoneprinsippet er at det skaper jevnere kamper, bedre flyt i spillet, gir mer effektiv spilletid og mer ballbesittelse per lag Det gir også de fysiske forskjellene mindre avgjørende og det blir flere pasninger i laget før brudd. Dette gir igjen bedre forutsetning for læring og utvikling.

Pressone_5er.png

pressone_7er.png

 

Ekstra spiller i treer, femmer og sjuer 

Når differensen i en kamp blir fire mål, kan det laget som ligger under sette inn en ekstra utespiller. Dersom differansen reduseres til tre mål, går man tilbake til like mange spillere. Det kan ikke settes inn mer enn en ekstra spiller selv om differansen blir mer enn fire mål.

Hjelp dommerne med dette – sammen blir vi gode!

 

Ønsker alle lag lykke til og håper på mange gode opplevelser!

Kalender

Februar
MTOTFLS
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123

Aktiviteter

20.02.2019
Årsmøte

18:00 - 20:00

Klubbhuset