Sikret historisk KM-tittel etter overtidsdrama

En utrolig sluttspurt gjorde at Smørås J15 kunne juble for ny triumf.

2021-11-15
Fabian M. P. Throndsen

Det ble alt annet enn kjedelig da Smørås og Sotra skulle gjøre opp om KM-tittelen søndag kveld. To gode lag, og gjestene fra Sotra var også ubeseiret før besøket til Slåtthaug.

Og bortelaget startet best. Før det var gått fem minutter stanget Sotra-kapteinen et hjørnespark i mål på kontant vis, og gjestene fikk dermed en perfekt start. Sotra sto høyt og gjorde det vanskelig for Smørås da de prøvde å spille seg ut fra eget forsvar. I tillegg fikk Sotra flere dødballer som fikk hjemmefansen til å holde pusten. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1 etter en jevnspilt omgang uten altfor mange store muligheter.

Etter hvilen fikk Smørås en pangstart. Det var ikke en gang gått ett minutt før Sofie Holstad dro seg fri fra Sotra-forsvaret og serverte Tilde Skaar på mesterlig vis. Smørås-angriperen var iskald alene med keeper da hun trygt satte inn 1-1-målet til stor jubel. Men Sotra stilnet jubelen nesten umiddelbart. Nok en corner resulterte i scoring da en Sotra-spiller gjorde et godt innløp og stanget inn gjestenes andre for kvelden. 

(Saken fortsetter etter bildet)


Tilde Skaar(er) Smørås sitt første. Foto: Bjørnar Morønning

Med stillingen 1-2 gikk klokken veldig fort for Smørås sin del. Men SMIL-jentene klarte å kjempe seg inn i kampen igjen. Det var kun fire minutter igjen å spille da Smørås vartet opp med en scoring av de sjeldne. Lekkert kombinasjonsspill på venstresiden endte i et strålende innlegg fra Nora Rongved. I boksen dunket Kaisa Døskeland til på volley og prikket inn 2-2. En utrolig pen scoring med høy vanskelighetsgrad!

Scoringen ga Smørås-laget selvtillit og nyvunnet tro. Alt så ut til å gå mot ekstraomganger, men på overtid var det mer i vente. Det var småkaotisk i Sotra-boksen. Først ble en avslutning fra Tilde reddet på streken, men på returen lusket Kaisa. Hun holdt hodet kaldt i prikket inn 3-2 til ellevill jubel fra både spillere og supportere. Det var kun noen sekunder igjen å spille før dommeren blåste av og jentene kunne juble for en råsterk seier!

– Det var en lettelse og samtidig en kriblende glede gjennom hele kroppen, sier matchvinneren Kaisa.

– Det første målet vil jeg beskrive som et "once in a lifetime moment". Jeg følte at håpet om gull fortsatt levde. Da jeg scoret det siste målet, ble jeg så glad. Jeg tenkte at nå hadde vi vunnet. Gleden ble enda større av at det målet ble avgjørende, sier tomålsscoreren. 


Fin ramme etter kamp med både fyrverkeri og masse folk. Foto: Bjørnar Morønning


Matchvinneren Kaisa S. Døskeland med medalje. Foto: Bjørnar Morønning.

Seieren ble markert med både fyrverkeri og feiring sammen med hele J15-gruppen! Laget fikk også utdelt trofé og medaljer fra Knut Berge og Petter-Johan Petersen fra NFF Hordaland.

Vi gratulerer Smørås J15 så mye med seieren, som for øvrig er klubbens første KM-tittel på aldersbestemt nivå for jenter!

Alle bilder tatt av Bjørnar Morønning.

Kalender

Desember
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Aktiviteter

16.01.2022
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug

07.12.2021
Grasrottrener delkurs 2

17:30 - 21:30

Slåtthaug