Strålende treningsleir og cup-triumf for J15

Smørås J15 ladet opp til høstsesongen med treningsleir og turnering på Østlandet. Det endte med både pokal og en haug med flotte opplevelser.

2021-08-18
Fabian M. P. Throndsen

32 spillere var med da den store J15-gruppen dro til Hamar for å treningsleir og påfølgende deltakelse i Jente Talentcup. Etter to år på rad med avlyst sommerturnering ble dette en utrolig vellykket reise for den ivrige og store gruppen.

– Vi hadde 6-7 gode treninger i tillegg til en treningskamp i forkant av turneringen hvor vi kunne jobbe med ting som vi har valgt å delvis prioritere bort i treningshverdagen her hjemme, sier hovedtrener Espen Birkeland.

Førstelaget, som stilte i eliteklassen, endte på andreplass i sin pulje og var dermed kvalifisert for B-sluttspillet, ettersom det kun var gruppevinnerne samt den beste toeren som gikk til A-sluttspill. 

I kvartfinalen ble Verdal slått med 3-0. Semifinalen mot Tromsdalen ble mer spennende. Nordlendingene ga tøff motstand og ledet 2-1, men Smørås kom tilbake og vant 3-2, blant annet etter lekkert kombinasjonsspill og en flott frisparkscoring. 

I finalen ventet naborivalene i Bjarg. Der dro Smørås-jentene i land en sterk 2-0-seier og dermed kunne den store Smørås-gjengen heve trofeet sammen med tilskuere og ikke minst Smørås-Smurfen!

– I selve turneringen fikk vi brynt oss på sterk motstand mot lag vi visste lite eller ingenting om. På forhånd snakket vi om at dette skulle være en uke hvor utvikling var hovedfokus, men det er jo selvfølgelig veldig gledelig at vi også vinner fem av seks kamper mot lag som har gode resultater i sine respektive kretser og kommer hjem med pokal, sier treneren.

Andrelaget havnet på tredjeplass i sin jevne pulje etter å ha tapt en kamp og spilt to uavgjorte. Dermed ble det B-sluttspill. I semfinalen der endte det med tap på straffekonk etter en thriller mot Flint. Straffekonk er bingo, og nærmere finale kommer man ikke.

Sosialt i fokus

I tillegg til det sportslige, var det en tur hvor det også var et sterkt fokus på det sosiale. Det var spesielt viktig ettersom gruppen tidligere i år fikk veldig mange nye spillere.

– Fra nyttår til i dag har treningsgruppen blitt dobbelt så stor, og teller nå hele 30 stk. Dette er en helt unik jentegjeng, med flotte personligheter og gode verdier. Det har bare vært godt humør på alle gjennom hele uken. Selv om de fleste jentene kjente hverandre litt fra før, så var turen til Hamar svært viktig for det sosiale, sier Frank Greve, som er med som trener og lagsansvarlig.

– Pandemien har jo satt en brems på mulighetene til å dyrke det sosiale i gruppen, selv om vi jo har fått til noe. Vi hadde et fellesmøte første kvelden på hotellet. Der viste også jentene i tillegg til det sportslige, et ønske og en forventning om å bli bedre kjent og bygge samhold mellom nye og gamle Smøråsjenter. Og når uken var omme så vil jeg si at det lyktes vi så absolutt med.

En uke sammen på tur har virkelig gjort at gruppen nå er mer sammensveiset.

– Alle bodde på 4-mannsrom, og jentene minglet godt både til frokost og middag. Vi hadde teambuilding og romkonkurranser gjennom uken som i hovedsak dreide seg om å bli bedre kjent, noe som jentene tok seriøst og synes var gøy. Vi i lagledelsen er ydmykt imponert over hvordan jentene bygget samhold på denne turen. Alle ble inkludert, og nye relasjoner ble bygget. Jentene stilte likt antrukket i Smøråstøy når de skulle på butikken og på senteret, noe som viser stolthet for klubb og lag. Å se jentene sitte i ÉN samlet stor gruppe på frikvelden var fantastisk å se. Og hvordan de støttet og heiet på hverandre på kamp var helt herlig.

Greve trekker også spesielt frem de ferskeste SMIL-jentene.

– De var strålende supportere, og stilte opp med Smørås-rop, flagg og lagde fantastisk stemning. Da sitter vi i lagledelsen igjen med en følelse at de har funnet seg til rette i klubben, og det er utrolig kjekt. Det har vært utrolig gøy og lett å ha jentene med på tur, og de har også gitt oss voksne mange gode minner.

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

03.10.2021
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug