Stolpejakten Bergen Sør

Velkommen til Stolpejakten Bergen Sør 2021, oppstart 27.mars og slutt 31.desember.

2021-03-22
Smørås IL

Velkommen til Stolpejakten Bergen Sør! 

 

Velkommen til Stolpejakten Bergen Sør 2021 oppstart 27 mars og slutt 31 desember.
Stolpejakten Bergen sør 2021 er et unikt samarbeidsprosjekt mellom idrettslagene:
Kalandseid IL, Fana IL, IL Bjarg, Gneist IL og Smørås IL.


Kalandseid IL startet med Stolpejakten i 2020 med beskjedne 20 stolper. Dette antallet er betydelig større i 2021 med totalt 250 stolper rundt i Bergen Sør fra Arboretet på Milde til Hordnesskogen, Laguneparken Smøråsfjellet og i områdene rundt Kalandseidet.

 

Hvert idrettslag har ansvar for 50 stolper hver og Kalandseid er hovedarrangør og
organiserer det hele.


Som dere ser i kartene er det er lagt stor vekt på utplassering av grønne og blå stolper nå i 2021 for at flest mulig skal kunne delta i Stolpejakten som et lavterskel tilbud for å komme seg ut.
Vi har selvsagt også rødestolper i skog og på fjell med enkelte sorte stolper som krever litt ekstra innsats for å nå.


Vi takker våre flotte sponsorer som støtter Stolpejakten Bergen sør som gjør stolpejakten mulig sammen med våre frivillige som bruker mange timer på kart, planlegging og utplassering av stolper. Nytt i 2021 er at stolpene er tegnet inn på Orienteringskart og at enkelte av postene er samkjørt med Tur orienteringskartene i (Tur-O) som er laget for Bergen Sør.


Idrettslagene i Bergen sør legger stor vekt på folkehelsearbeid og Stolpejakten er et lavterskeltilbud som er gratis for alle å delta på.


Last ned App’en Stolpejakten og bli stolpejeger du også!


Vi har fine premier som trekkes blant stolpejegere på slutten av sesongen (1 desember)
1 stolperegistrering = 1 lodd i stolpelotteriet.


På vegne av Stolpejakten Bergen Sør ønsker jeg alle lykke til Stolpejakten 2021

GOD TUR! 

 

Erik Tonheim
Daglig leder, Kalandseid IL 

 

Stolpejakten - slik fungerer det! 

 

Stolpene er avmerket med ringer på de digitale kartene og hver stolpe består av en ca. 1,20 m høy trestolpe merket med nummer og bokstavkode. Stolpene har også en QR-kode og disse scannes og registreres ved bruk av Stolpejaktens app på smarttelefon. 

 

Finn stolper 

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: I kartbrosjyren eller elektronisk i app. Vær oppmerksom på at kartet i brosjyren kan avvike fra kartet i appen. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Med appen installert, er det bare å komme seg ut for å finne stolper, som er fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader: 

 

  • Veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • Enkel
  • Medium
  • Vanskelig (enten pga. Lengde og/eller fremkommelighet) 

 

Registrer 

 

Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er gøy å ha oversikt over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registrere elektronisk kreves en konto. Hver stolpe er påtrykt en bokstavkode og en QR-kode. For manuell registrering noteres bokstavkoden i skjemaet i kartbrosjyren som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-kode, eller innplotting av koden i din konto på www.stolpejakten.no (du må logge inn for å kunne gjøre dette).

Skulle stolpen være borte, eller QR-koden skadet, kan du klikke deg inn på stolpestedet på kartet. Velg skadet/manglende stolpe, og følg anvisning for å registrere besøket.

 

Vinn premier

 

Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen av fine premier. Se egen oversikt over premier. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.

 

 

Lurer du på noe?

 

Alt av innhold og funksjonalitet er tilgjengelig etter du har registrert deg. For å laste ned kart og registrere stolper må du være innlogget.

 

Er det noe du ellers lurer på, kan du finne mange svar på hjelpesiden www.stolpejakten.no

 

 

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

03.10.2021
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug