Gull, sølv og bronse i Lerøy Jentecup

Smørås-lagene markerte seg virkelig i årets utgave av den tradisjonsrike turneringen.

2021-03-22
Fabian M. P. Throndsen

Smørås-jentene har sørget for nye troféer til Slåtthaug etter stor jubelhelg. Både J15 og J17 gikk hele veien til finalen på Stemmemyren. Der ble det gull til J15 etter en sen scoring, mens J17 gikk på et knepent finaletap.

Rent Smørås-oppgjør i semien

I semifinalen i J15-klassen ble det faktisk et internt oppgjør mellom Smørås 1 og Smørås 2, som endte 4-0. Det ble ikke spilt noe bronsefinale, så begge de tapende semifinalistene fikk bronsemedaljer. 

Saken fortsetter etter bildet


Her er hele J15-gruppen etter semifinalen.

I finalen ventet Baune, et lag som Smørås hadde slått 3-0 i gruppespillet. Finalen ble et tettere oppgjør.

– Det ble nok en jevnere og mer sjansefattig finale enn en kunne tro på forhånd. Mange av jentene hadde spilt J17-finalen tidligere på dagen, så mange var litt slitne. Vi har full kontroll og styrer banespillet, men skaper usedvanlig lite sjanser, sier Espen Birkeland, som er en av lagets fem trenere.

Sen scoring ble avgjørende

Kampens eneste scoring, som kom tre minutter før slutt, var det høy klasse over.

– Det var et pent mål. Lilly mottar ballen feilvendt med en i rygg på sekstenmetersstreken. Et godt førstetouch sender henne alene med keeper og kontrollert plasserer hun ballen i hjørnet.

– Da var det veldig gøy at nykommer Lilly blir matchvinner og at jentene får litt heder og ære, sier treneren.


SMIL-jentene jubler for kampens eneste mål. Foto: Bjørnar Morønning

Kaptein Matilde Birkenfeldt ble kåret til finalens beste spiller. I en stor sak i BA ble både Birkenfeldt og Nora Rongved interjvuet.

– Nå er vi bare veldig lettet. Det var utrolig deilig å vinne. Vi har hatt noen andreplasser nå, men dette var første gang vi vant, sier finalens beste spiller til BA.

Saken fortsetter under bildet

SMIL_J15-Cupfinale_2021_1261_web.jpg
Matilde får det synlige beviset på finalens spiller: Foto: Bjørnar Morønning

Det var en super ramme rundt finalen på Stemmemyren med både Smørås-smurfen og maks antall tilskuere innenfor restriksjonene. Selv om Smørås-supporterne er enormt flinke til å lage stor stemning og masse moro før, under og etter kamp, mener Nora at jentene selv har litt å gå på når det kommer til feiring.

– Jeg vet ikke hvorfor det blå sånn. Vi er veldig dårlige til å feire. Det handler kanskje litt om janteloven. Vi vil liksom ikke gni det inn, forteller Nora til BA.

Et morsomt poeng fra finalen er at det var hele 12 spillere fra Extra Akademiet på banen. Ni fra Smørås og tre fra Baune.

Sølv til J17 etter målrik turnering

Også J17 fikk mye å juble for i helgens turnering. Jentene tok seg videre til sluttspillet etter å ha kommer på andreplass i sin gruppe. I kvartfinalen ble det 4-2-seier mot et sterkt Fyllingdalen-lag.

I semien venter nok en solid motstander, denne gang Loddefjord. Kampen startet jevnt, men rødtrøyene fra Bergen Vest tok ledelsen. Det fikk virkelig Smørås til å skjerpe seg, for utover i oppgjøret ble det mer og mer Smørås. Det ble til slutt en fin 4-1-seier for et velspillende Smørås-lag anført av kaptein Linnea Berge Fjelltveit som markerte seg med to mål på hodet.

Etter åtte scoringer i sluttspillet var det Åsane som ventet i finalen. Der ble det dessverre ingen nettkjenninger til Smørås. Åsane tok ledelsen litt før pause. Smørås prøvde å kjempe seg inn i kampen, men utlingingen kom aldri. Åsane hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men en god Victoria Fauske Søfteland i Smørås-målet sørget for at spenningen levde helt til sluttsignalet.

– Finalen ble en god forsvarskamp med lite sjanser for oss. Vi møtte et godt lag. Bare det å spille finale var jo stas og en fantastisk opplevelse. Jentene har jobbet så hardt for dette! Selv om jentene var skuffet etter kampen, så tror jeg nok at de er ganske fornøyd når man får det litt på avstand. Jeg er jo umåtelig stolte over de og arbeidet de har lagt ned, sier hovedtrener Ola Wilhelmsen, som er en av tre trenere i teamet.

SMIL-jentene spilte for øvrig finalen i to forskjellige sokker for å markere Rockesokk-kampanjen og Verdens Downs syndrom-dag. Et flott initiativ fra jentene.


J17-gjengen kunne juble for en flott turnering. Foto: Hordalandsfotball


Johanne Bjørklund Johansen i kamp om ballen. Foto: Bjørnar Morønning


Tonje Kleppe Laasby og Smørås-jentene stilte med blå og røde sokker. Foto: Bjørnar Morønning

Vi gratulerer hele J15 og J17-gruppen med en helt fabelaktig turnering og gleder oss til sesongstart!

 

 

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

03.10.2021
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug