Smørås har nådd ny milepæl

Vi kan gledelig meddele at Smørås nå er sertifisert som NFF Kvalitetsklubb nivå 2.

2021-02-10
Smørås IL

Bekreftelsen kom fra NFF Hordaland i slutten av januar. Det betyr at Smørås nå er med i det svært eksklusive selskapet som en av kun 15 klubber i hele Norge som er sertifisert på det nivået.

– Arbeidet med Kvalitetsklubb nivå 2 har gått veldig bra. En engasjert styringsgruppe har gjort en strålende jobb. I et annerledes år med noe mindre klubbaktivitet har styringsgruppen stått ekstra på og arbeidet med kriteriene ble fullført i underkant av et år. Vi har gode rutiner og rollebeskrivelser, og gode styringsdokumenter som holder klubben på stø kurs mot sine overordnede mål. Jobben fremover med å implementere, informere og synliggjøre blir viktig. Grepet klubben har gjort med å ansette frivillighetskontakt kan bli svært fruktbart, sier daglig leder Thomas Natland.

Styreleder Svein Saure er også svært fornøyd med sertifiseringen.

– Det er veldig viktig for klubben at vi nå er sertifisert på nivå to. Hele kvalitetsklubb-prosessen har vært utrolig positiv for oss. Det påvirker hele klubben og det har også en god effekt på styrearbeidet. Vi har en helt annen kompetanse nå, og jeg vil påstå at det aldri har vært så bra som det er nå.

– Kvalitetsklubb gjør at vi får gode sjekkpunkter og rutiner. Det gjør at det blir mer orden i klubben, sier styrelederen.

Saken fortsetter under bildet.

 

Nivå 1 i 2018
Smørås ble først sertifisert som NFF Kvalitetsklubb i februar 2018.

Kvalitetsklubbprosessen har løftet klubben mange hakk. Vi har fått strukturert klubben på en strålende måte, vi har hatt et kompetanseløft både på trener- og ledersiden og klubben jobber målrettet mot å tydeliggjøre sin rolle som idrettslag i nærmiljøet. Ikke bare med fotball, men med det samfunnsansvaret vi som idrettslag ønsker å ta for vårt nærmiljø. Klubben har mer og mer tatt styringen og vi kan i dag si at Smørås IL er klubbstyrt.

Veien mot nivå 2
Omtrent tre år senere er klubben altså klar for det neste nivået.

Prosessen mot nivå 2 ble startet våren 2020. Siden den gang har mange frivillige vært med i det viktige arbeidet med å få Smørås klar for det neste nivået. Styringsgruppen har spilt hverandre gode, og gjennom jevnlige møter med NFF Hordaland, har man holdt stø kurs i retning nivå 2. Nå er Smørås en av tre klubber i Hordaland som er på nivå 2 (de andre er Tertnes Fotball Herrer og Nymark).

Veldig kort fortalt beskriver NFF det andre nivået på følgende vis: «NFF kvalitetsklubb 2 er det andre av tre nivåer i NFFs klubbutviklingshierarki. Målet er å stimulere til god klubbutvikling som vil forsterke helheten. Nivå 2 utfordrer klubbene videre fra det første og grunnleggende nivået.»

Mer info fra forbundet finnes her.

Det har vært mange gode krefter i sving for å komme i mål med arbeidet.

– Det har vært et godt samarbeid i gruppen med bred fordeling av arbeidsoppgaver og god styring fra daglig leder. Det føles veldig bra å nå målet, sier Annelin Haaland, som har vært med i gruppen.

Styringsgruppen har vært godt sammensatt av personer med bakgrunn fra ulike områder i klubben.

– Det har vært en glede å være deltaker i arbeidet med kvalitetsklubb. Gode og ivrige medspillere har jobbet godt. Det er nå det egentlig begynner, og trenerkompetanse er et av våre viktigste satsingsområder. Vi har mange dyktige trenere, og alle motiveres til videre utvikling. Jeg håper flest mulig blir med på kurs i regi av NFF som avholdes på lagshuset, når situasjonen tillater dette, sier Oddmund Hjartåker.

 

Følgende personer har vært med i styringsgruppen for kvalitetsklubb nivå 2:

Thomas Natland               Kvalitetsklubbansvarlig               Koordinere prosjektet , FIKS

Fabian M. P. Throndsen   Aktivitet            Sportsplan, klubbens dag

Jan Grinde                        Aktivitet              Ekstratilbud, dommer

Annelin Haaland               Organisasjon     Klubbhåndbok, frivillighetskontakt

Aina Polden                      Organisasjon     Årshjul, kommunikasjon

Morten Areklett                 Organisasjon     Økonomi

Erik M. Throndsen            Organisasjon    Organisasjonskart

Jonatan Svemo                Samfunns- og verdiarbeid          Verdimøte, fair play, eat move sleep

Oddmund Hjartåker          Kompetanse     Leder- og trenerkompetanse

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

03.10.2021
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug