Gode prestasjoner i ungdomsfotballen

I et veldig annerledes år har det aldri vært viktigere å drive god aktivitet for å holde motivasjonen og humøret på topp

2020-10-19
Smørås IL

I et veldig annerledes år har det aldri vært viktigere å drive god aktivitet for å holde motivasjonen og humøret på topp for å minske frafallet blant våre spillere. Vi har tatt «tempen» på noen av våre lag for å høre hvordan lagene våre har det i disse tider.

 

Jenter 13

Vi mistet 1 jente - Michelle - i løpet av sommerferien. Stammen i laget ellers, er stabil. Det er stort sett fullt oppmøte på mandagstreningene. Det er noe frafall onsdagstreningene. Dette skyldes 1)andre aktiviteter 2)flere som hospiterer opp til J14/15, gjør til at flere J13-spillere lar være å komme på egen trening (fordi venninnene ikke er der)

Humøret på trening og kamp er bra og jentene er motiverte

Vi har organisert treningene i faste hovedemner mandager og onsdager. Mandager er tredeling med fokus på kamptrening, skudd- og pasningstrening. Onsdager er fokus på teknikk, hurtighet, forståelse.

 

Det er flere som er borte fra trening og kamp pga lette forkjølelses-symptomer. Dette gir en ekstra utfordring i forhold til kamper. Vi er heldige som kan låne spillere av parallell-laget, ettersom vi stiller med to lag i serien. Vi ser imidlertid at vi likevel har utfordringer med å få det til, pga regelen om bruk av 5 spillere fra forrige kamp med annet lag. Vi erfarer også at andre lag har utfordringer med det samme. Noen av disse trekker seg fra kamper og vi prøver å forskyve (som er en utfordring i seg selv) mens andre bruker eldre spillere på laget. 

 

Vi ser frem til normal-situasjon - særlig i forhold til kamper. 

Humøret på trening og kamp er bra og jentene er motiverte. 

 

Gutter 13

Hos gutter 13 aktiviteten bra og stemningen på topp!  Vi mistet dessverre noen gutter gjennom Corona og sommerpause, men stemningen og innsatsen er nå på topp. En spiller har begynt igjen etter sommeren. Alle har fått en ny giv med nytt trenerteam.  

Gøy at vi har mange navn på scoringslisten

Vi trener to ganger i uken på Apeltun. Laget har vunnet alle sine kamper denne høsten, og topper tabellen med +35 i målforskjell.  Gøy at vi har mange navn på scoringslisten.

  

Vi gleder oss til resten av sesongen!

 

Jenter 14

J14 har hatt en veldig fin høstsesong, tross alt. 

Vi har dessverre hatt to jenter som har sluttet, men sitter igjen med en herlig, stabil og dedikert jentegjeng. 

Hovedtrener Eivind sluttet også i sommer. Det blir et stort savn, men det er kjekt å se at han tar turen til flere av kampene våre, og følger med på jentene. 

 

Korona: 

Korona har vært en tung tid for alle. Heldigvis har jentene klart å bruke tiden godt, tross alt. De aller fleste har brukt mye tid på trening, både fysisk, men også på banen i egne «koronagrupper». Når treningene åpnet opp igjen, så benyttet vi muligheten til mye ballek, og å terpe på basisferdigheter på egnet nivå. 

 

Med gjennomtenkte og gode treninger som gir jentene både utfordring og mestring, gir de 100% av seg selv og konstruktive tilbakemeldinger gjennom hele treningen

 

Treningene: 

Det er som vanlig godt oppmøte på treningene. Hver onsdag har vi også med 5 jenter som hospiterer fra J13. Det er vi veldig glad for. Vi trenger disse både på trening og i kamp, og de er et veldig godt tilskudd i gjengen. 

 

Det er også høy kvalitet på treningene nå. Jentene er virkelig på, yter sitt beste, og med upåklagelig innsats og humør. 

Mye av æren her må vi også gi til Espen og Maren Elise. Å ha fått disse inn i trenergruppen i høst, har vært helt supert. Med gjennomtenkte og gode treninger som gir jentene både utfordring og mestring, gir de 100% av seg selv og konstruktive tilbakemeldinger gjennom hele treningen. 

Vi er privilegert som har fått med oss disse to nå i høst! 

 

Serien: 

Vi har gjort det veldig bra i serien. Vi må tørre å si at vi tross alt har vært det best spillende laget til tross tap mot Bjarg. 

Vi har ting å jobbe med, men vi kan være stolt av dette. 

Det er utrolig gøy, at vi som breddelag kjemper om medalje i 1.divisjon. Og ikke bare det, men at vi er et godt spillende lag, der alle jentene er viktig og inkludert i spillet. 

 

Vi har kun få kamper igjen i serien. Og vi planlegger å fullføre med stolt og hevet hode. 

 

Man kan stolt si at man er en del av Smørås IL! 

 

Må også få gi en fjær i hatten til klubben og klubbledelsen. Det har skjedd utrolig mye bra i klubben de siste årene. Være seg prosessen for å bli kvalitetsklubb, arbeidet med å gi alle en god klubbfølelse, Smøråsdagen, Kick Off, anlegg osv osv. Også er det veldig fint å være i en klubb som er såpass godt drevet, og har god kontroll på tingenes tilstand. 

Man kan stolt si at man er en del av Smørås IL! 

 

 

Gutter 14/15

Etter oppstart med fullkontakt har vi hatt en del skader, kan skyldes korona?

 

Alle tre lagene spiller god fotball som er gøy å se på

 

Jeg synes vi har hatt en meget god og oppløftende høstsesong med framgang for alle tre lagene. Guttene har vært lojal mot planen og turt å prøve å spille fotball hele tiden.

 

Har løsnet veldig den siste perioden og alle tre lagene spiller god fotball som er gøy å se på.

 

Gutter 16

G16 har trent godt gjennom hele koronaperioden med godt fokus på avstander, antibac og smittevern. Vi har påmeldt to lag i seriespill, G16-1 i 1.div og G16-2 i 2.div, felles treningsgruppe og fortsatt fokus på at vi er en gruppe med et differensiert kamptilbud. 

 

Med nesten 6 måneder uten kamper har vi hatt mye fokus på skadeforebyggende trening på hver eneste økt. Treningsfremmøte er bra, noe varierende i perioder når det herjet litt forkjølelse. Humøret i gruppen er og har vært god gjennom hele perioden.

 

G16-1 er ubeseiret og spiller seriefinale kommende søndag mot Brann

 

G16-1 har hatt en fremragende høstsesong, utviklet seg fra kamp til kamp og er ubeseiret før kommende søndags seriefinale mot Brann. G16-2 har variert en del i sine prestasjoner og har to seire på sine første seks kamper. For dette laget gjenstår tre spennende kamper.

 

Gutter 19

På jr laget har det vært godt treningsoppmøte siden en startet opp trening for 2020 sesongen. Mens det før sommeren var mer splittet (mellom 02 og 03), har det etter sommeren fungert veldig bra og det har framstått som en mye mer samlet gruppe. Det ble gjort noen grep rundt dette som fungerte, og det var en helt avhengig av for at dette skulle henge sammen. 

 

Etter at en kunne trene med kontakt igjen, har det vært bare velstand og guttene har i hele corona perioden fulgt smittereglene på en god måte ut fra hva en kunne forvente

 

Corona treningene uten nærkontakt fungerte bra, og en kan ikke se å ha hatt noe frafall på grunn av dette. Etter at en kunne trene med kontakt igjen, har det vært bare velstand og guttene har i hele corona perioden fulgt smittereglene på en god måte ut fra hva en kunne forvente. 

 

Andrelaget har på fem kamper til nå i høst 2-1-2, noe som er godkjent ut fra forutsetningene.

 

Førstelaget har til nå 5-0-0 og har gjort en strålende høst. Gruppen fungerer fint, og stemningen er god. 

 

Det har for begge lag vært gjort god progresjon i både trening og kamp. 

 

Kalender

Desember
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

13.12.2020
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug