God aktivitet i barnegruppen

I et veldig annerledes år har det aldri vært viktigere å drive god aktivitet for å holde motivasjonen og humøret på topp

2020-10-19
Smørås IL

I et veldig annerledes år har det aldri vært viktigere å drive god aktivitet for å holde motivasjonen og humøret på topp for å minske frafallet blant våre spillere. Vi har tatt «tempen» på noen av våre lag for å høre hvordan lagene våre har det i disse tider.

 

Gutter 2013

Trener Petter har sendt oss denne stemningsrapporten

2013 guttene teller nå 28 stk fordelt på 6 lag. Rev, Gaupe, Bjørn, Ørn, Jerv og Ulv heter lagene. Guttene kommer fra 5-6 skoler, med mesteparten fra Apeltun og Smørås. 

 

Vi ser også at vennskap knyttes på tvers av skolene

 

Det har vært veldig bra treningsoppmøte i høst. Flere av guttene spiller bra med fotball på fritiden, og har hatt en fin utvikling. Vi ser også at vennskap knyttes på tvers av skolene. En meget god turnering i helgen, i strålende vær på hjemmebane, NIP og Kaland. 

 

Dette blir en god årgang

 

 

Jenter 2012

Fra jenter 2012 har vi fått følgende oppsummering av trener Malin. 

J2012 har hatt en fin start på høsten, den siste perioden har gått fint. Jentene har fått trene så normalt som mulig med tanke på smittevern osv. Alle får antibac før trening og vi har hatt fokus på å holde avstand til hverandre i begynnelsen av treninger og på slutten (når vi samles). Litt vanskelig å opprettholde 1m avstand under treningen. 

 

Alle Smørås-medlemmer skal ha et trygt og godt aktivitetstilbud, noe vi i Smørås mestrer

 

Med hensyn til å holde avstand i begynnelsen, visste vi at dette ville være en stor utfordring med tanke på aldersgruppen til jentene. Derfor valgte vi å vente litt lengre med å begynne å trene. Etterhvert ble 1m avstand regelen utelukket under organiserte treninger for dem under 20, så da var det enklere for oss å kunne starte opp igjen. Vi har også vært tydelige på at dersom en er syk eller "litt" syk skal en være hjemme og bli frisk. (samme smittevernregler som skoler følger).  Vi har også oppfordret foreldre til å ikke bli igjen å se på treningen, men levere barna og deretter gjøre noe annet i mellomtiden (med tanke på hvor mange det er lov å være på banen samtidig). Vi i j2012 har ikke spilt kamp enda, dette er fordi dagene kampene er stilt opp på ikke har passet så langt. 

 

Det har vært noen utfordringer, men vi i Smørås tar alle utfordringer og gjør det beste ut av det. Det har vært godt humør på trening, hos både fotball spillerne og trenerne. Det handler om å være positive og stå sammen i vanskelige situasjoner. Alle Smørås-medlemmer skal ha et trygt og godt aktivitetstilbud, noe vi i Smørås mestrer. 

 

Gutter/jenter 2011

 

Vi merker at motivasjonen stiger når det er «ekte» kamp

 

Smørås 2011 teller per nå ca 25 spillere. Da inkluderes fire jenter, der tre er nye det siste året. Det er utrolig fin stemning i laget og jentene har blitt tatt veldig godt imot. 

 

Det er flott å se den gode stemningen blant spillerne. Det er også en veldig fin trener-gjeng, med mange motiverte foreldre, noe som gjør det lettere å være med siden man ikke MÅ være tilstede hver gang når jobb og forpliktelser med søsken kaller. 

 

Det har vært arrangert to serieturneringer, en på Stavollen og en på NIP. Det er kjekt å få lov til å spille kamper, vi merker at motivasjonen stiger når det er «ekte» kamp. 

 

Det er tydelig å se at det hjelper når man har fokusert på struktur på treningene. Vi er veldig fornøyd med hvordan klubben har ivaretatt trenere og spillere gjennom korona perioden. Ryddig og enkel registrering av barn og voksne har gjort at barna har fått en tilnærmet normal situasjon gjennom fotballen. Det blir kjekt å følge dette laget videre!!! Vi gleder oss til fortsettelsen.

 

 

Gutter 2010

Fotballtreninger, kamper og akademiet - fotballen betyr mye for våre 23 ivrige 2010-gutter. Derfor ble koronatiden ekstra tøff for mange da treningene ble avlyst, og det heller ikke gikk an å treffe kompiser på banen som vanlig. 

 

Koronatiden har på ingen måte tatt gnisten fra disse guttene – de stiller stort sett fulltallige på treningene og de viser en iver og spilleglede som smitter over på lagkompiser og trenere.

 

Det var flott å se gjensynsgleden da laget igjen ble samlet i mai for fellestrening. Koronatiden har på ingen måte tatt gnisten fra disse guttene – de stiller stort sett fulltallige på treningene og de viser en iver og spilleglede som smitter over på lagkompiser og trenere. 

Vi er stolte over den enorme fremgangen guttene viser, spesielt på samspillet. Så langt er guttene ubeseiret i sin serie. De liker å vinne – men det viktigste er at de får lov til å spille fotball!

 

 

Jenter 2009

Trener Jan Runar oppsummerer høsten

Per tid 21 aktive jenter, 6 jenter fødd 2010 og 15 jenter fødd 2009.

Gjennomført trening 17-18.15 mandag og onsdag sidan oppstart etter Corona restriksjonane. 

 

Heile 11 av jentene deltek fast på Akademiet

 

To 7 er lag, Smørås Gull og Smørås Diamant. Begge påmeldt nivå to. 

Gull: 3 tap, 3 sigerar, 1 uavgjort

Diamant: 4 tap, 2 sigerar

 

8 jenter hospitert opp til J12. Bra erfaring og skapt større motivasjon blant desse. 

Heile 11 av jentene deltek fast på Akademiet.

5 trenarar har bidratt i haust, samt keepertrener Peter og damespelar og assistenttrenar Christine Foss på mandagstreningane.

Engasjert foreldregruppe har bidratt som kampverter, samt der det har vore behov. 

 

 

Gutter 2009

G2009 er et ivrig team av foreldre, hovedkontakt, dugnadsansvarlig, sosialkomite, 5 dedikerte trenere og ikke minst 22 kjekke fotballspillere. Det er en inkluderende, sosial og ivrig fotballgjeng med stor treningsglede med godt oppmøte til treninger og kamper.

 

For å bøte på treningsbortfall som følge av «lock-down» perioden avholdt laget frivillige fotball økter (hvor også 2008 deltok) gjennom hele sommerferien

Covid19 og krav til smittevern er tøffe også for denne gjengen, men de viser stor disiplin. Spesielt da det var krav om 2 meters avstand fant gruppen kreative og trygge løsninger for ferdighetsutvikling på fotballtreningene. For å bøte på treningsbortfall som følge av «lock-down» perioden avholdt laget frivillige fotball økter (hvor også 2008 deltok) gjennom hele sommerferien. Dette ser vi nå igjen med super innsats og flott utvikling i kampsesongen.

 

Gutter 09 har påmeldt 3 syver lag i serien for 11 åringer. Lagsammensetningen roteres fra kamp til kamp slik at hele gruppen av gutter får mulighet til å spille sammen på tvers av skoler. I tillegg er samarbeidet med G2010 og G2008 tipp topp. G2009 er nå i sin mest hektiske periode med flere seriekamper i uken og mye spilletid til alle guttene. Vi har også avholdt noen treningskamper siden Bergen og omkringliggende kommuners Covid-19 innstramminger har medført flytting eller bortfall av kamper. G2009 har også ivrige gutter som deltar på Smørås Akademiet.

 

 

Gutter 2008

Hovedtrener Stian håper på en lang høstsesong

Her kommer en kort oppsummering av høstsesongen så langt for G2008.

 

Det har vært godt oppmøte på treningene, stor treningsiver og generelt meget god innsats av både spillere, trenere og lagleder

 

Denne høsten har G2008 hatt stor glede av å komme tilbake til mer og mer vanlig rutine ift spill sammenlignet med en "stille" og kampfri vårsesong.

Laget har økt antall spillere da noen tidligere spillere har returnert til laget samt at noen nye spillere også har kommet til ila sesongen.

 

Det har vært godt oppmøte på treningene, stor treningsiver og generelt meget god innsats av både spillere, trenere og lagleder. 

G2008 har møtt tøff motstand i G13 serien, mens hatt mer jevne kamper i G12 serien. Det har vært meget lærerikt for guttene å spille mot eldre og mer fysiske G13 lag, og samtidig ha mulighet for å møte jevngod motstand i G12 serien (dog noe variasjon)

 

 

Spillere og trenere ser fram til å spille videre kamper og håper på en snøfri desember slik at sesongen før jul kan vare lengst mulig.

Kalender

Desember
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

13.12.2020
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug