Oppstart av trening for barnelag

Etter en uke med vellykkede treninger for våre ungdoms- og seniorlag åpner vi gradvis for våre barnelag fra mandag 27.april

2020-04-24
Smørås IL

Vi har nå hatt noen meget spesielle uker, ikke bare i fotball men i hele samfunnet. Etter gode diskusjoner i klubbens sportslige utvalg og klubbens styre åpnet vi opp for organisert trening i regi av Smørås IL i samsvar med myndighetenes bestemmelser denne uken. Gode erfaringer er gjort og vi åpner nå for våre barnelag fra kommende mandag 27.april. Dette blir som dere sikkert skjønner ikke vanlige fotballtreninger men en form for trening med strenge retningslinjer – men likevel fotballtrening.

 

Fra og med mandag 27. april åpner Smørås for organisert aktivitet for lag i barnegruppen som har gitt beskjed om man ønsker dette. Andre lag som nå ønsker å starte opp må sende epost til sport@smoras.no og gi beskjed om dette – ingen lag kan bare sette i gang uten at klubb er informert og lagene har mottatt en bekreftelse på at man kan starte.

 

Vi ønsker å orientere at denne form for trening kan endres på kort varsel i form av nye retningslinjer fra myndighetene. Vi ønsker også å presisere at hvis noen av våre lag ikke håndterer de strenge retningslinjene vil klubben stoppe all form for aktivitet og laget miste muligheten for organisert aktivitet.

 

På bakgrunn av tilbakemeldinger på mail sendt fra sportslig utvalg før påske er det satt opp nye treningstider for lag som ønsker trening, dette gjelder G11, G12 og G13. Oppsatte tider kan justeres etter avtale med SU men er laget slik at vi får plass til yngre lag etter hvert som flere ønsker å starte opp.

 

  • Vi håper at alle våre trenere kan være ekstra strenge i starten, og veilede spillerne til å forholde seg etter gjeldene retningslinjer – spillere som ikke følger dette skal sendes hjem.
  • Apeltun-banene deles i 4 deler med 3m mellom sonene. Bilde er vedlagt i retningslinjene.
  • Grupper på maks 5 inkl trener
  • Vi anbefaler å få hjelp av foreldre, deres oppgave er i hovedsak å sørge for at retningslinjene holdes, ikke delta aktivt som trener så her kan alle bidra.
  • Utstyr skal kun behandles av én person på hvert lag. Denne personen skal medbringe, sette ut på banen, samle inn og vaske det. Ingen spillere skal flytte på utstyr. Dette gjelder også mål. Utstyret vaskes etter trening før det evt legges i bil (gjelder absolutt alt utstyr som er benyttet). Lagene vil få låne utstyr til vask av klubben og kan hentes ved klubbhuset mandag 27/4 mellom 1430-1600.
  • For gjennomføring av trening ønsker vi at utstyret blir liggende hele treningen og heller rullere på grupper fra område til område for ny øvelse.
  • Alle lag skal ha påmelding til trening (anbefaler innen kl 12 samme dag) slik at trener kan sette opp grupper i forkant, og sende ut hvilken banedel spillerne skal møte på i god tid før trening.

Vedlagt finner dere et dokument med klubbens retningslinjer, samt forslag til øvelser som kan gjennomføres.

På denne lenken er det spesifisert hvordan eventuell keepertrening skal foregå: https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/2020/koronavettregler-for-keepertrening/

 

Retningslinjene skal presenteres for spillere og foreldre og vi ber alle trenere bekrefte at retningslinjene er lest og at informasjonen er sendt spillere/foreldre. En gjennomgang av reglene bør også gjøres i alle grupper på første trening.

 

Bekreftelsen og eventuelle spørsmål sendes på epost til sportslig utvalg: sport@smoras.no

 

Vi ønsker alle lag lykke til, hvis vi alle tar retningslinjene på alvor vil vi kunne gjennomføre gode treninger med godt smittevern. Sammen skal vi klare å skape god aktivitet fremover!

Kalender

Desember
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

13.12.2020
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug