Oppstart av trening for ungdoms- og seniorlag

Fra og med mandag 20. april åpner Smørås for organisert aktivitet for alle lag i ungdoms- og seniorfotball, dvs fra 13år og eldre. Barnefotballen, 7-12år, må avvente.

2020-04-16
Smørås IL

Vi har nå hatt en meget spesiell måned, ikke bare i fotball men i hele samfunnet. Etter gode diskusjoner i klubbens sportslige utvalg og klubbens styre ønsker vi nå å åpne opp for organisert trening i regi av Smørås IL i samsvar med myndighetenes bestemmelser. Dette blir som dere sikkert skjønner ikke vanlige fotballtreninger men en form for trening med strenge retningslinjer – men likevel fotballtrening.

 

Fra og med mandag 20. april åpner Smørås for organisert aktivitet for alle lag i ungdoms- og seniorfotball, dvs fra 13år og eldre. Barnefotballen, 7-12år, må avvente. Erfaringer gjort på trening for ungdom og senior vil være avgjørende for om vi på et senere tidspunkt også åpner for organisert trening i barnefotballen.

 

Vi ønsker å orientere at denne form for trening kan endres i form av nye retningslinjer fra myndighetene på kort varsel. Vi ønsker også å presisere at hvis noen av våre lag ikke håndterer de strenge retningslinjene vil klubben stoppe all form forlaget miste muligheten for organisert aktivitet.

 

På bakgrunn av tilbakemeldinger på mail sendt fra sportslig utvalg før påske er det satt opp nye treningstider for lag som ønsker trening, alle treningene foregår på Slåtthaug. Våre andre baner skal ikke benyttes til organisert trening men oppfordres til bruk til egentrening (husk at retningslinjene også gjelder da).

 

  • Vi håper at alle våre trenere kan være ekstra strenge i starten, og veilede spillerne til å forholde seg etter gjeldene retningslinjer – spillere som ikke følger dette skal sendes hjem.
  • Slåtthaug deles i 6 deler med 3m mellom sonene. Bilde er vedlagt i retningslinjene og vil være skiltet ved nedgangen til banen.
  • J13, J14/15, J17, G14/15 og G16 skal alle ha en voksen pr gruppe. Hvis ikke lag har nok trenere/foreldre til å stille kan ikke trening gjennomføres. Max antall spillere på trening for disse gruppene er 24 + 6 trenere/foreldre
  • Foreldre sin oppgave er i hovedsak å sørge for at retningslinjene holdes, ikke delta aktivt som trener så her kan alle bidra.
  • For G19, Damer, Senior A og Senior B ansees spillerne som voksen og moden nok til å ta ansvar selv og det er ikke nødvendig med en ekstra voksen i hver gruppe, men hver gruppe skal likevel ha en som har ansvar for at retningslinjene følges. Max antall for disse gruppene er 5 per gruppe (5 spillere eller 4 spillere + trener) Totalt 30.
  • Utstyr skal kun behandles av én person på hvert lag. Denne personen skal hente, sette ut på banen, samle inn og vaske det. Ingen spillere eller andre trenere skal flytte på utstyr. Dette gjelder også mål. Utstyret vaskes utenfor klubbhuset før det bæres inn (gjelder absolutt alt utstyr som er benyttet). Det vil bli lagt til rette for vask, og alle må skape gode rutiner for dette.
  • For gjennomføring av trening ønsker vi at utstyret blir liggende hele treningen og heller rullere på grupper fra område til område for ny øvelse.
  • Alle lag skal ha påmelding til trening (anbefaler innen kl 12 samme dag) slik at trener kan sette opp grupper i forkant, og sende ut hvilken banedel spillerne skal møte på i god tid før trening.

Vedlagt finner dere et dokument med klubbens retningslinjer, samt forslag til øvelser som kan gjennomføres og råd for behandling av skader.

På denne lenken er det spesifisert hvordan eventuell keepertrening skal foregå: https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/2020/koronavettregler-for-keepertrening/

Retningslinjene skal presenteres for spillere og foreldre og vi ber alle trenere bekrefte at retningslinjene er lest og at informasjonen er sendt spillere/foreldre. En gjennomgang av reglene bør også gjøres i alle grupper på første trening.

Bekreftelsen og eventuelle spørsmål sendes på epost til sportslig utvalg: sport@smoras.no

 

Vi ønsker alle lag lykke til, hvis vi alle tar retningslinjene på alvor vil vi kunne gjennomføre gode treninger med godt smittevern. Sammen skal vi klare å skape god aktivitet fremover!

 

 

Vennlig hilsen

 

Sportslig utvalg

 

Forslag_trening_SMIL.pdf Forslag til øvelser
Retningslinjer_Korona_SMIL-Sl%E5tthaug.pdf Retningslinjer trening Slåtthaug

Kalender

Desember
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

13.12.2020
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug