Korona-utviklingen oppdatert 3/4

Fortsatt ikke tillatt med organisert aktivitet i Bergen Kommune

2020-03-11
Smørås IL

I dag lanserte NFF sine egne koronavettregler (3/4-20)

Selv om forbundet nå åpner opp for organisert trening i små grupper styrt av voksne har Bergen Kommune ikke enda åpnet opp for flere enn maks 2 spillere pr banehalvdel. 

 

Vi kommer tilbake med hvordan Smørås tilrettelegger for aktivitet så snart kommunen åpner opp for å følge Helsedirektørens anbefalte retningslinjer.

 

 

Oppdaterte retningslinjer for idretten (1/4-20)

Idrettspresident Berit Kjøll og helsedirektør Bjørn Guldvog kom under dagens pressekonferanse med avklaringer rundt lovlig idrettsaktivitet under koronakrisen.

 

Det kan ikke være mer enn fem personer sammen, og det bør være en avstand på to meter. Det er en forutsetning for all aktivitet at smittevernreglene overholdes. Bruk av garderober / utstyr er fortsatt ikke tillatt.

 

Idrettspresidenten har bedt særforbundene utarbeide egne "koronavettregler" for sin idrett.

 

Vi er glade for at landets fotballbaner igjen kan åpnes. Forutsetningen for å drive aktivitet er at smittevernreglene blir overholdt. Her har vi et ansvar for å sikre at dette skjer innenfor regelverket. I NFF vil vi nå oppdatere våre treningsråd i tråd med dagens avklaringer, samt råd til hvordan klubbene våre kan drive innenfor regelverket, forteller Pål Bjerketvedt, Generalsekretær i Norges fotballforbund.

Smørås IL avventer nye og oppdaterte retningslinjer fra NFF før vi kommer med våre anbefalinger om hvordan aktiviteten fremover kan utføres.

 

 

Nye retningslinjer fra Bergen Kommune om bruk av fotballbaner 24/3

Fotballbaner:

·      Organisert aktivitet er ikke tillatt. 

·      Maks tre personer pr. banehalvdel. 

·      Det må holdes minst én meters avstand hele tiden. 

·      Alle fotballbaner skal være mørklagte på kveldstid.

 

Politiet har rykket ut til flere kunstgressbaner i Bergen etter meldinger om store folkemengder som ikke overholdt myndighetenes råd om å holde avstand.

 

Det er IKKE greit å samle vennegjengen for felles lek/trening.

 

Som idrettslag vil vi gjerne presisere alvoret i situasjonen som storsamfunnet nå er i. Vi fraråder derfor at våre spillere samler seg for felles trening og lek. Her håper vi alle kan bruke sunn fornuft – det er en grunn for at store deler av samfunnet er stengt ned.

 

De siste dagene er det rapportert om relativ stort antall treningsivrige ungdommer på våre baner – Det er IKKE greit. Vi oppfordrer foreldre i klubben om å viderebringe denne informasjonen til sine barn. FHI anbefaler at frilek i grupper skal unngås og begrenses til 2-3 personer sammen.

  • Vis solidaritet med alle som er i risikogruppen
  • Smørås IL synes ikke det er greit at barn/ungdom samles på våre anlegg for felles trening og lek når all aktivitet er avlyst/stengt.
  • Det er mye aktivitet som kan gjøres uten å smales i grupper, bruk fantasien. 
  • Vi foreldre har et ansvar for å unngå grupperinger av barn/ungdom – det er en grunn til at skoler, barnehager og arbeidsplasser har blitt stengt!

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Smørås IL følger til enhver tid Folkehelseinstituttet og Bergen Kommune sine anbefalinger for restriksjoner i forbindelse med korona-viruset. Vi følger kommunens pålegg og følger NFFs anbefalinger.

 

Link til Bergen Kommunes informasjon:

https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/korona...

Link til Folkehelseinstituttet sin informasjon:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Link til NIF sin informasjon:

https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/vestland/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/

 

Breddeaktiviteter stoppes ut april

Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet i fotballen.

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

 

Presisering vedrørende aktivitet i NFF Hordaland og viktig info fra NFF. Her finner du presisering fra krets angående serie, cuper og kampavvikling og viktig informasjon vdr. Konornavirus fra NFF: https://www.fotball.no/kretser/hordaland/aktivitet/artikler/2020/presisering-vdr.-aktivitet-i-nff-hordaland/ 

Kalender

April
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

23.05.2020
Ramudden cup 2020

09:00 - 18:00

Slåtthaug

07.06.2020
Serieturnering 5v5 ligaen

09:00 - 18:00

Slåtthaug

22.06.2020
TINE Fotballskole

09:00 - 15:00

Slåtthaug

11.08.2020
UKSE Fotballcamp 7-11år

09:00 - 12:00

Slåtthaug

11.08.2020
UKSE Fotballcamp 12-16år

13:00 - 16:00

Slåtthaug

18.10.2020
Serieturnering 5v5 ligaen

09:00 - 18:00

Slåtthaug