Korona-utviklingen oppdatert 6/4

Smørås avventer med å åpne opp for organisert trening til over påske

2020-04-06
Smørås IL

Informasjon om organiserte treninger i Smørås (6/4)

 

Bakgrunnen for dette er at vi er usikker på hvor lurt dette er i dagnes situasjon og har bedt trenere i klubben om tilbakemelding på hva deres gruppe tenker, de er også bedt om å ta foresatte i sin gruppe med på råd. I løpet av påsken, når tilbakemeldingene fra våre lag er mottatt, vil klubbens styre og sportslige utvalg på nytt sette seg ned å vurdere saken på nytt og eventuelt komme med instrukser for hvordan organiserte treninger skal gjennomføres.

 

Egentrening

Egentrening er lov, men skal skje etter gjeldene retningslinjer fra Helsemyndighetene og Fotballforbundet – dette er det FORESATTE som har ansvar for å informere spillerne om.

  • Alle som trener på våre anlegg må være frisk!! Ikke ha symptomer eller være i risikogruppe for viruset. Her MÅ alle FORELDRE engasjere seg og ungdommen innrette seg etter de råd som samfunnet også gir oss på generell basis.
  • Max i 5 gruppen (inkl voksen).
  • Ikke heade ballen, ikke ta på ballen, ikke spytte på banen.
  • Alltid to meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper. 
  • Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk nærkontakt med hverandre

Smørås IL vil følge med på aktiviteten på våre baner og vil hvis regler ikke følges sterkt vurdere og ikke åpne for organisert aktivitet i det hele tatt under pandemien.

Med det ønsker vi å oppfordre alle foresatte til å snakke med sine barn/ungdommer om regler for aktivitet og viktigheten av at disse følges. Konsekvensene blir dessverre ingen fotball for noen i klubben, om noen finner det for godt å tulle seg med tilstanden, overse eller bryte regler som klubben har satt eller lignende.

Vi ønsker dere alle en riktig god påske, ta vare på hverandre i denne annerledes og merkelige tiden vi nå er inne i <3

 

 

 

I dag lanserte NFF sine egne koronavettregler (3/4-20)

Selv om forbundet nå åpner opp for organisert trening i små grupper styrt av voksne har Bergen Kommune ikke enda åpnet opp for flere enn maks 2 spillere pr banehalvdel. 

 

Vi kommer tilbake med hvordan Smørås tilrettelegger for aktivitet så snart kommunen åpner opp for å følge Helsedirektørens anbefalte retningslinjer.

 

 

Oppdaterte retningslinjer for idretten (1/4-20)

Idrettspresident Berit Kjøll og helsedirektør Bjørn Guldvog kom under dagens pressekonferanse med avklaringer rundt lovlig idrettsaktivitet under koronakrisen.

 

Det kan ikke være mer enn fem personer sammen, og det bør være en avstand på to meter. Det er en forutsetning for all aktivitet at smittevernreglene overholdes. Bruk av garderober / utstyr er fortsatt ikke tillatt.

 

Idrettspresidenten har bedt særforbundene utarbeide egne "koronavettregler" for sin idrett.

 

Vi er glade for at landets fotballbaner igjen kan åpnes. Forutsetningen for å drive aktivitet er at smittevernreglene blir overholdt. Her har vi et ansvar for å sikre at dette skjer innenfor regelverket. I NFF vil vi nå oppdatere våre treningsråd i tråd med dagens avklaringer, samt råd til hvordan klubbene våre kan drive innenfor regelverket, forteller Pål Bjerketvedt, Generalsekretær i Norges fotballforbund.

Smørås IL avventer nye og oppdaterte retningslinjer fra NFF før vi kommer med våre anbefalinger om hvordan aktiviteten fremover kan utføres.

 

 

Nye retningslinjer fra Bergen Kommune om bruk av fotballbaner 24/3

Fotballbaner:

·      Organisert aktivitet er ikke tillatt. 

·      Maks tre personer pr. banehalvdel. 

·      Det må holdes minst én meters avstand hele tiden. 

·      Alle fotballbaner skal være mørklagte på kveldstid.

 

Politiet har rykket ut til flere kunstgressbaner i Bergen etter meldinger om store folkemengder som ikke overholdt myndighetenes råd om å holde avstand.

 

Det er IKKE greit å samle vennegjengen for felles lek/trening.

 

Som idrettslag vil vi gjerne presisere alvoret i situasjonen som storsamfunnet nå er i. Vi fraråder derfor at våre spillere samler seg for felles trening og lek. Her håper vi alle kan bruke sunn fornuft – det er en grunn for at store deler av samfunnet er stengt ned.

 

De siste dagene er det rapportert om relativ stort antall treningsivrige ungdommer på våre baner – Det er IKKE greit. Vi oppfordrer foreldre i klubben om å viderebringe denne informasjonen til sine barn. FHI anbefaler at frilek i grupper skal unngås og begrenses til 2-3 personer sammen.

  • Vis solidaritet med alle som er i risikogruppen
  • Smørås IL synes ikke det er greit at barn/ungdom samles på våre anlegg for felles trening og lek når all aktivitet er avlyst/stengt.
  • Det er mye aktivitet som kan gjøres uten å smales i grupper, bruk fantasien. 
  • Vi foreldre har et ansvar for å unngå grupperinger av barn/ungdom – det er en grunn til at skoler, barnehager og arbeidsplasser har blitt stengt!

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Smørås IL følger til enhver tid Folkehelseinstituttet og Bergen Kommune sine anbefalinger for restriksjoner i forbindelse med korona-viruset. Vi følger kommunens pålegg og følger NFFs anbefalinger.

 

Link til Bergen Kommunes informasjon:

https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/korona...

Link til Folkehelseinstituttet sin informasjon:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Link til NIF sin informasjon:

https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/vestland/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/

 

Breddeaktiviteter stoppes ut april

Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet i fotballen.

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

 

Presisering vedrørende aktivitet i NFF Hordaland og viktig info fra NFF. Her finner du presisering fra krets angående serie, cuper og kampavvikling og viktig informasjon vdr. Konornavirus fra NFF: https://www.fotball.no/kretser/hordaland/aktivitet/artikler/2020/presisering-vdr.-aktivitet-i-nff-hordaland/ 

Kalender

Desember
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

13.12.2020
Barnehage-fotball

11:00 - 12:00

Slåtthaug