Bry Deg-foredrag i klubbhuset 25.januar

I oppveksten tar barn og ungdom mange vanskelige valg som får store konsekvenser for resten av livet...

2020-01-13
Smørås IL

Bry Deg – Si nei til narkotika

Påmelding til klubbens store inspirasjonsdag og Bry Deg-foredrag gjøres HER 

bry-deg-2.jpg

Smørås IL inviterer til Bry Deg-foredrag

På klubbens store inspirasjonsdag KICK-OFF lørdag 25. januar inviterer vi alle som bryr seg om våre barns oppvekstmiljø til foredrag i klubbhuset. Dagen vil også inneholde nyttig og god informasjon, ny inspirasjon og faglig påfyll i sosiale omgivelser sammen med resten av Smørås-familien. 

HVORFOR "BRY DEG - SI NEI TIL NARKOTIKA"?

”Bry Deg – si nei til narkotika” er  Norsk Narkotikapolitiforenings rus- og kriminalitetsforebyggende prosjekt. Hovedmålet med ”Bry Deg” er å bidra til at flere får et godt liv gjennom at færre begynner med narkotika. 

Smørås IL er en Bry Deg-klubb

For både store og små idrettsstjerner er det viktig å vise at verden består av mer enn bare idretten. Idrettsklubber som knytter seg til Bry Deg arbeidet innser at de har en viktig rolle i lokalsamfunnet. Ofte er idrettslaget en samlende institusjon for lokalmiljøet. Ulike idretter appellerer til ulike mennesker, men de grunnleggende verdiene forblir de samme. Foreldrerollen i nærmiljøet og idrettslagets ruspolicy er sentrale elementer i et Bry Deg foredrag for idrettslag. Evne til empati, omsorg og godt fellesskap kommer ikke av seg selv, Bry Deg kan være en god inngang til et mer inkluderende og inspirerende idrettslag. NNPFs lokallag gjør avtaler med lokale idrettslag om Bry Deg samarbeid. 

Å vokse opp er å ta valg.
I oppveksten tar barn og ungdom mange vanskelige valg som får store konsekvenser for resten av livet. Den enkeltes frykt for å bli stående alene med sine valg, er avgjørende også for hvilke valg barna tar i sitt forhold til narkotika. Mange ulike faktorer påvirker de valgene vi tar i oppveksten, men påvirkningen fra foreldre og andre voksne i nærmiljøet betyr mest når barnas evne til gode valg formes. “Bry Deg” ønsker derfor å engasjere til at forholdet mellom voksne og barn i nærmiljøene styrkes.
 
La oss gjøre narkotika utrendy!
Ingen foreldre ønsker at barna deres skal begynne med narkotika. Derfor trenger vi flere tydelige voksne tilstede for barna. Det er først når flertallet engasjerer seg og sier sin mening at vi kan styre narkotikasituasjonen i riktig retning. Kunnskap om narkotika, tydelig formidling av egne holdninger og ekte personlig engasjement i nærmiljøet, er avgjørende for å gjøre narkotikamisbruk utrendy.
“Bry Deg – si nei til narkotika” handler mye om narkotika, men også om en rekke andre pressituasjoner barna møter på veien til en evt narkotikadebut. Ved å skape gode nettverk av voksne rundt barna, vil ikke narkotikamisbruk og annen kriminalitet bli en like stor trussel for barnet i fremtiden.
Bry Deg –Si nei til narkotika!

En positiv foreldrekultur handler om å sette seg stand til å bli bedre til å hjelpe barna i oppveksten. Barn og unge trenger et nettverk av voksne som kan gjøre det lettere å ta flere riktige valg.

Påmelding til klubbens store inspirasjonsdag og Bry Deg-foredrag gjøres HER

Bry Deg foredraget på Kick-off vil gi svar på 

  • Nye trender på narkotika og doping-fronten 
  • Hvem bruker hva, hvordan og hvorfor 
  • Nye stoff-typer
  • Problemområder og trender i Fana

 

Vi håper å se mange av dere!

Kalender

August
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

10.08.2020
TINE Fotballskole AUGUST

09:00 - 16:30

Slåtthaug

18.10.2020
Serieturnering 5v5 ligaen

09:00 - 18:00

Slåtthaug