Kronet perfekt vårsesong med opprykk

Etter 3-0-seier mot Østsiden Askøy på Slåtthaug kunne J13 juble for opprykk til 1. divisjon.

2019-06-19
Fabian M. P. Throndsen

Jentene måtte vinne den siste seriekampen for å være sikre på opprykk. Den oppgaven løste laget med bravur.

– Vi utrolig stolte over opprykket. Vi har i alle år trent på å spille ball i laget, involvere alle ledd og alle spillere under mottoet «Spille fotball, ikke sparke fotball». I år har vi sett effekten av dette, sier lagleder Frank Greve.

– Vi var enige om å gå hardt ut, og prøve å få en tidlig ledelse slik at vi kunne senke skuldrene litt. Vi fikk litt samme utfordringen som vi har sett før, at vi spiller bra, har mange gode kombinasjoner, presser på, men sliter litt med å få ballen i mål. 

Men den forløsende scoringen kom allerede etter åtte minutter ved Leah Schuman-Olsen. Det var også stillingen til pause. Østsiden spilte for å unngå nedrykk, og ga Smørås-jentene hard kamp om poengene.

– Jentene var i pausen selv bevisst på at vi ikke måtte miste initiativet, og være våken på eventuelle kontringer imot. Og i andre omgang hevet vi oss enda et hakk. Vi var klart best i banespillet, og hadde massevis av sjanser, forteller laglederen.

Etter 47 minutter kom 2-0-målet på corner der Kaya Greve var på rett sted til rett tid. Noen minutter senere fikset Kaisa Døskeland 3-0.

– Det var en god kamp av jentene, en kamp vi er godt fornøyd med, også spillemessig. Men vi må få trekke fram gårsdagens kaptein, Nora Rongved. Hun la ned utrolig mye arbeid, og var over alt. En fantastisk innsats! 

Etter åtte spilte kamper endte laget med syv serier, én uavgjort, null tap og en målforskjell på 43-9.

– Vårsesongen har vært veldig bra. Vi har en felles treningsgruppe i J13/14. Dette er blitt en godt sammensveiset gjeng. Det er god stemning og godt fokus på treningene. Det er en stabil jentegjeng, med oppimot fulltallige på trening.  I serien har vi spilt bra, og vi mener vi fortjener å rykke opp i høst. 2-1-seieren i toppkampen mot Vestsiden forrige kamp kanskje seriens høydepunkt, forteller Greve.

I høst venter spill i 1. divisjon, men før den tid skal jentene på Dana Cup for første gang.

– Vi har mange gode spillere, og når jentene spiller sammen som et lag, er det fantastisk å se på.

J13opprykk.jpg

Disse spillerne har vært med på opprykket: 

Nora Krogh, Arlene Hauge, Nora Rongved, Ida Polden, Marie Elise Sørbø, Kaya Greve Gullaksen, Matilde Birkenfeldt, Mira Østrem, Kaisa Døskeland, Luna Fawcett, Leah Schumann-Olsen, Henriette Skjelstad, Frida-Marie Eide. I tillegg har Frida Grønhaug og Tilde Skaar fra J12 bidratt godt. 

Kalender

Februar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket