Trenertur med akademibesøk og storkamper

I helgen arrangerte Smørås for første gang trenertur til England. Det ble en strålende tur med et svært spennende program.

2019-02-13
Fabian M. P. Throndsen

Det var våre gode venner i UK Sports & Events som hadde laget opplegget for langhelgen i England. Smørås-delegasjonen, som inkluderte elleve trenere, forlot Bergen torsdag ettermiddag og ankom Liverpool sent samme dag. Vi var inlosjert i fine leiligheter sentralt i Liverpool.

Fredag morgen startet det offisielle programmet med besøk hos FA sin avdeling i Liverpool. Her fikk vi full omvisning på anlegget og vi fikk høre om det gode arbeidet som ble gjort. Selvsagt ispedd mange herlige fotballhistorier fra en utrolig gjestfri gjeng.

FA.png

Etter noen timer her gikk turen videre til Everton sitt akademi. Også her fikk vi full omvisning på det flotte anlegget, som også blir brukt av klubbens førstelag og damelag. Ian Lavery, som er rekrutteringsansvarlig for akademiet, tok seg godt av oss. Vi fikk også se Evertons U11-lag i aksjon på en trening. I tillegg traff vi den norske 17-åringen Einar Iversen, som er kaptein for klubbens U18-lag. Vi fikk tid til en liten prat med stordabuen.

Everton.png

everton-akademi.png

Lørdagen startet med foredrag og workshop hos anlegget til UKSE. Christian Clarkson, som også var med på fotballcampen på Slåtthaug forrige sommer, ledet seansen. Noen herlige timer med både diskusjon, refleksjon og ikke minst mye moro. Etterpå ble gruppen delt opp. Halvparten dro til Anfield for å se Liverpool - Bournemouth, mens den andre delen dro til Bolton for å se Championship-kampen mellom Bolton og Preston. 

UKSE_1.png

anfield.png

Bolton.png

Søndag var en ren kampdag. Vi dro til Manchester for å se to kamper mellom Manchester City og Chelsea. Først var damekampen. Et toppoppgjør som ble spilt på City sin flotte akademistadion, kun et femmeterspark unna Etihad. Det var en fartsfylt kamp med svært høyt nivå. Det endte til slutt 2-2 etter at vertene hadde ledet 2-0. Etter kampen beveget vi oss den korte veien bort til Etihad for å se herrelagene i aksjon. Her ble det ikke like spennende. Men ett av lagene leverte i alle fall fotball fra øverste hylle.

damekamp.png

city-chelsea.png

På hjemreisedagen fikk vi også tid til et besøk hos Sport Science-avdelingen til Liverpool Hope University. Imponerende fasiliteter som blir brukt av mange profesjonelle klubber i området. Vi fikk også servert et foredrag av James Malone, som tidligere har jobbet tett med Liverpools førstelag. 

sport-science.png

sport-science2.png

Turen ble meget vellykket og UKSE gjorde en strålende jobb som arrangør. Opplegget var variert, innholdsrikt og ga oss mye inspirasjon og læring. Vi håper at dette er en noe som etter hvert vil bli en tradisjon for Smørås. 

Vi retter en stor takk til UKSE-teamet ved Robbie og Ian som gjorde en stårlende jobb som vertskap!

universitetet.png

Kalender

Februar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket