Smørås møtte laget til verdensstjerne

Smørås møtte celeber motstand på treningsleir i Polen.

2018-08-09
Smørås IL

Smørås A og B har nylig returnert fra en fem dagers treningsleir i Polen. Det viste seg også at U21-laget til Al Wahda fra De forente arabiske emirater ladet opp til sesongstart på Hotel Mistral i Gniewino. Klubben fra Adu Dhabi har nylig ansatt den rumenske superstjernen Adrian Mutu som hovedtrener for U21-gruppen. Og hans første kamp som hovedtrener i sin nye klubb var mot A-laget til Smørås. 39-årige Mutu har spilt for klubber som Chelsea, Juventus, Inter og Fiorentina. I tillegg har han 77 landskamper for Romania. 

alwahdagave.jpg
GAVE: Adrian Mutu overrakte en flott gave før kampstart til Smørås representert ved Erik M. Throndsen.

Al Wahdas unggutter holdt et bra nivå. Laget var svært løpssterkt og aggressive i presset. De tekniske ferdighetene var også på et høyt nivå. Kampen startet i et voldsomt høyt tempo og i den stekende solen måtte Smørås-guttene virkelig være på topp for å henge med. Al Wahda tok tidlig ledelsen med et kremmerhus i motsatt kryss fra litt utenfor sekstenmeteren. Men Smørås skapte også noen enorme sjanser tidlig i kampen, men både keeper og stolpen sto i veien ved flere anledninger. Senere i omgangen doblet Al Wahda ledelsen, og lagene gikk dermed til pause på 0-2.

AlWahdaMatch.jpg

I andreomgang begynte Smørås å få et bedre grep om kampen, og Fredrik Brogstad satte inn reduseringen. Smørås fortsatte å male på, og Jørgen Madsen scoret utligningsmålet på tampen av omgangen. Dermed endte det 2-2 på den strøkne gressmatten i Polen.

Dagen etter møtte B-laget (i tillegg var det med en del spillere fra A) den lokale 4. divisjonsklubben Stolem Gniewino. Også dette en motstander som holdt et høyt nivå. Etter en tøff åpning kunne polakkene gå til pause med en 3-0-ledelse. Etter hvilen ble det vesentlig jevnere og på stillingen 4-2 (mål av Abel og Jørgen) så det ut til at Smørås kunne komme tilbake. Men Stolem kontret inn to sene mål da Smørås jaktet flere, og det endte dermed 6-2. Uansett en veldig fin gjennomkjøring. Og målet til Abel på en vakker stupheading etter fin assist fra Marius A var nok høydepunktet i kampen.

B-lagStolem.jpg
Bildet tatt før avspark mot Stolem Gniewino.

Dette er andre sommeren på rad at A- og B-gruppen har ladet opp til høstsesongen i Polen. Anlegget holder fortsatt høy kvalitet og gressmattene var bedre enn noensinne. Været var også bra med sol og en temperatur på rundt 23-25 grader de fleste dagene. Gruppen gjennomførte seks treningsøkter i tillegg til de to kampene. Totalt 26 spillere var med på turen, samtidig som leder- og trenerapparatet var godt besatt med fire ledere. 

treningsleirPolen2018.jpg
FULLT PÅ FELTET: Med 26 spillere var det alltid en stor treningsgruppe i aksjon.

Hver treningsøkt ble avsluttet med en individuell konkurranse og poengene ble tellende i sammenlagtkonkurransen. Jørgen Madsen dro i land seieren til slutt foran Michael Svahn.

Topp fem:

Jørgen 16 p
Michael S 14 p
Tom 13 p
Martin Lie 12 p
Fabian og Erik Giil 11 p

Tradisjonen tro ble det også gjennomført Mistral Open i tennis og Espen Birkeland tok en noe overraskende seier mot Fabian i finalen. De tapende semifinalistene var Martin Aa og Jørgen.

Etter en meget vellykket tur er nå både A- og B-laget klare for seriestart. A-laget åpner lørdag mot Gneist 2, mens B-laget starter neste helg mot Bjarg 2.

Hele Smørås-teamet ønsker å rette en stor tak til personellet hos Hotel Mistral som nok en gang har levert service fra øverste hylle.

Kalender

Februar
MTOTFLS
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123

Aktiviteter

20.02.2019
Årsmøte

18:00 - 20:00

Klubbhuset